Co chystáme v Roce české hudby 2024

5. 1. 2024 Tomáš Novotný

Bez popisku

Milí přátelé sborových oslav,

letopočet se čtyřkou na konci značí, že o výročí týkající se největších českých (ale i jiných) skladatelů nebude nouze. Nade vším nepochybně ční 200 let od narození Bedřicha Smetany, které si připomeneme v sobotu 2. března. Přímo toho dne se v Praze zúčastníme velkolepého provedení smetanovského výběru spojenými mužskými sbory z celé naší země. 

Jelikož Láska opravdivá má na repertoáru Smetanovy mužské sbory kompletně, zazpíváme při různých příležitostech a na různých místech i ty méně prováděné, a o to vzácnější klenoty. Poprvé již 10. února na „generálce“ březnového koncertu. Další termíny se včas dozvíte zde v našem kalendáři. 

Povedeme v patrnosti také letošní 170. výročí narození Leoše Janáčka, takže jeho jedinečnou sborovou tvorbou si dovolíme okořenit i Smetanu. 

Připomínku si však zaslouží i osobnosti zanechavší v kultuře stopu jen lokální, avšak hlubokou. V dubnu tak například zpěvem uctíme památku 100 let od úmrtí Janáčkova žáka Josefa Kozlíka, učitele hudby, skladatele a všestranné osobnosti Bílovic nad Svitavou. A další akce si prozatím necháme jako překvapení.

Tak ať máme všichni v novém roce co nejvíce Lásky!

P. S.: Náš průběžný nábor do všech hlasů stále platí, naskočit lze kdykoliv – více informací v sekci Kontakt.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info